Att känna känslan av ett piano

Ja, många av er kanske menar att man känner en känsla av musiken. Musiken som med andra ord kommer ut av pianot. Och det har man absolut inte fel i. Men däremot pratar jag om en helt annan känsla. En känsla av att det är pianot och jag när jag sitter där och plinkar på tangenterna. Det är liksom bara jag och pianot och ingen annan.

Kanske har det något att göra med att jag redan i tidig ålder fick spela piano. Då fick jag nämligen en notbok av min mormor som hette just Pianot och jag. Dessa böcker, som finns i flera utgåvor och versioner, har hängt med mig resten av mitt liv och står fortfarande i bokhyllan redo att användas. Just nu har jag inget piano hemma i lägenheten som bara är 28 kvm. Men jag vet att när det äntligen får plats ett piano i mitt hem igen så kommer dessa böcker göra att jag känner just den känslan igen.

Notböcker som skapar känslor

Ja, Pianot och jag är notböcker som minst sagt skapat känslor i mitt liv i varje fall. De har som sagt hängt med mig länge och kommer garanterat att föras vidare om jag skaffar barn. Det är i dessa böcker jag lärt mig grunderna i hur man läser noter, hur man spelar melodier och som gjort att jag kunnat sitta i flera timmar och övat och övat. Till slut, innan man ens förstår det själv, så tittar man inte längre i boken efter noterna utan spelar bara på känsla. Och det är just det som är så fantastiskt. Så är du i behov av att känna känslan av ett piano så hade jag verkligen tipsat dig om att köpa dessa böcker och få känna känslan på riktigt!