Friluftsfabriken har ett sortiment att imponeras av

Vi är många som tycker om att vistas ute i det fria och det finns en uppsjö av platser att hitta all man kan behöva plus allt som man inte behöver men vill ha ändå. Som så många andra ändrade hela covid epidemin mitt liv på många sätt och åtminstone ett var väldigt positivt. Jag spenderar numer mycket mer tid utomhus, ibland ensam och ibland med familjen eller vänner.

Ett bra friluftsliv underlättas av rätt utrustning

Rätt utrustning är A och O nästan oavsett vad man har på gång. Rätt kläder, rätt skor, rätt ryggsäck allt sådant har jag hittat på ett och samma ställe, Friluftsfabriken har blivit lite av mitt eget Ullared. Det började med ett par vandringskängor för om mina fötter inte trivs är jag miserabel. Nästa inköp blev strumpor och en version av M90 militärbyxor. Sedan har det bara plockat på. Det kan bli lite kyligt när man är ute och hungern kan komma fort, då är det skönt att kunna värma mat på ett bra campingkök. När man väl vant sig vid det så är det ännu skönare att faktiskt tillaga maten i skogen eller vid ett litet tjärn. Man vill ju inte ta bort friluftskänslan, men gärna göra det så bekvämt som möjligt.

Tre favoriter som jag inte kan vara utan

  1. Rejäla kängor som håller sommar som vinter. Trötta fötter sätter sig snart i huvudet.
  2. Ett campingkök gör det möjligt att vara ute mycket längre. Och nylagat kok kaffe både smakar och luktar magiskt utomhus.
  3. En fodrad regnjacka är inte dumt att ha, att bli blöt och att frysa är två saker jag gärna undviker.

Sedan är det bara att fylla på med vad man vill eller behöver, allas behov är ju olika. Låt inte naturlivet begränsa dig.

 

Kommentarer är stängda.