Är ett höj och sänkbart skrivbord rätt för dig?

Ifall man arbetar mycket framför en dator kan det ibland vara bra att variera mellan att sitta och stå. Det kan man göra med ett höj och sänkbart skrivbord, men vilket ska man välja?

Att fundera noggrant kring användningsområde gäller så klart inte bara vid val av material. Du måste också fundera på om du ska ha hjul på ditt höj och sänkbara skrivbord, om det ska gå att luta fram och tillbaka och vilken vikt den ska klara av. Dessa frågor är väldigt viktiga att ha koll på för att göra ett korrekt inköp.

Sedan bör du också fundera på tillbehör till ditt skrivbord. Det finns massvis, som exempelvis extra laptophållare, pennförvaring, hurtsar, hyllplan, med mera. Beroende på vilket syfte du har med ditt skrivbord är det viktigt att fundera på om basen passar ihop med alla tillbehör du behöver. Därför är det bra om det går att designa hela skrivbordet från början. Det kan vara lättare sagt än gjort.

Det du kan göra innan du börjar kolla på ett höj och sänkbart skrivbord är att du skriver ner en lista på alla saker du kan tänkas arbeta med och behövs, nu och i framtiden. Sedan utgår du från detta när du väljer skrivbord.