Ett riktigt hundår

2020 har varit ett udda år på många sätt. Covid-19 har dominerat våra liv på alla möjliga vis, via nedstängningar och förbud men även ökad arbetslöshet och depressioner. Jag bröt dessutom upp med en mångårig sambo och det fanns inte särskilt mycket som var positivt. Men då bestämde jag mig för att äntligen införliva en av mina drömmar: skaffa en egen hund. Som liten kunde vi aldrig ha något husdjur för att mamma va allergisk och sedan har det bara aldrig blivit av.

Bra friluftskläder för hundväder

Efter många långa veckor av letande efter en uppfödare och sedan väntan på att hon skulle kunna lämna sin familj så kom hon äntligen, min lilla Zelda. Nu är jag inte längre ensam hemma på kvällarna och vi tar långa promenader dagligen i den fina naturen. Eftersom hösten nu smyger sig på så skaffade jag henne både regnkläder och en lite tjockare, vadderad jacka som hon kan ha så att hon klarar sig. Efter att vi kom hem från en särskilt regnig promenad och hon såg rätt nöjd ut medans jag va dyblöt och frusen trots min regnjacka så insåg jag att det va dags att titta på lite nya kläder åt mig också. Jag hittade P4H med fina jackor som både verkade bra för mina dagliga promenader med Zelda men även fungera för längre veckovandringar som jag brukar göra med en av mina vänner. För mig som älskar friluftsliv så kändes det som en bra fit! Jag passade även på att beställa två par byxor samt en mössa. Kläderna har funkat jättebra, dom är lätta men håller trots det bra mot regn och väta. Man kan dessutom få in en extra tröja under om det är lite kallare. Som bonus är dom riktigt snygga.

Så mitt hundår 2020 är nog rätt annorlunda mot många andras trots allt och måste nog ses som en bra start på mitt och Zeldas liv tillsammans.