Låt hunden vila i en skön hundsäng

Har du en hund? Visst är de underbara sällskapsdjur. En hund blir som en vän och följeslagare i livet. Om du har familj blir hunden en naturlig del av er grupp. Det är både kul och bra träning med de dagliga promenaderna när man rastar vovven. För många blir det en naturlig kontaktyta när människor kommer fram och vill klappa ens hund under promenader.
Precis som människor så behöver hundar sömn för att må bra. Det är rekommenderat att en hund får sova någonstans mellan 12-20 timmar per dygn, beroende på om det är en valp eller vuxen hund. Sömnbrist hos hundar kan leda till humörsvängningar och ökad risk för sjukdomar

En hundsäng ska vara platsen där hunden kan vila och inte störas av andra. Hundens säng är ett bra alternativ för dig på många sätt. Man slipper fyrbenta gäster i sängen som dreglar och väcker en mitt i natten.
Det blir mindre hundhår i din säng och en hundsäng är lätt att rengöra. Sen ska man även lägga till att det underlättar vid semester och resor. När du är på resande fot kan hundbädden smidigt följa med och hunden har en egen sovplats även när ni inte är på hemmaplan.
När du letar efter en hundsäng till din vovve kan det vara bra att kolla på lite olika modeller, välj gärna en bädd som är lätt att rengöra. Vissa modeller har utbytbar klädsel som kan tvättas i en tvättmaskin. Tyget till hundens säng bör vara slitstarkt, så det klarar av lite tuffa tag.

Vart skall du ställa hundens nya säng? Testa ett par olika ställen i ert hus, ofta vill hunden vara på en plats som inte är för långt ifrån den övriga familjen. Hunden vill gärna ha uppsikt över flocken som den tillhör.