Ströva runt i skogen på semestern

På semestern är det skönt att kunna resa iväg en vecka eller två till härliga destinationer. Populära resmål är ofta varma länder med rikt stadsliv och fina stränder med möjligheter till bad. Ibland behöver du inte leta så långt bort från din hemort för att finna en skön avkopplingsmöjlighet på din semester. Har du testat att packa en ryggsäck med tält, liggunderlag, stormkök och käk för en helg i skogen? Att semestra i närområdet är både kul och ett billigare alternativ till utlandsresan som kan kosta många tusenlappar.

Se till att ha ett par bekväma skor, regnkläder, ryggsäck, tält och lite annat som är viktigt under en helgvistelse i skogen. Behöver du handla kläder eller utrustning finns en del på nätet. Läs mer här för en sida jag hittade nyligen, de hade en del prylar som kan komma till nytta.

Du behöver inte köpa dyra prylar eller nya för den delen. Lokala secondhand butiker har kläder till reducerat pris, du hittar även en del kläder på sidor som Blocket.se. Vill du få lite inspiration på fritidsutrustning kan du läsa mer här.

Jag tycker stövlar är nödvändigt när du ska ut i skogen en helg. Stövlarnas höga kanter kan du fälla ned om det blir för varmt. Stövlarna är smidiga när du går i regn eller lera.

Mat att ta med sig kan vara russin, nötter, vatten, kryddor, frystorkad mat, grötflingor, knäckebröd, kalles kaviar och smör. Är du fiskeintresserad kan ett spö vara bra att ta med för att fånga färsk mat ut en sjö.

Om du vill bo i ett vindskydd kan du med fördel ta med en yxa för att hugga ved. Många vindskydd har en eldstad där du kan elda, ibland finns även ett galler för att kunna grilla mat.