Att köpa rätt sorts hjälm vid motocross

Ni som åker cross eller andra terrängfordon måste ha rätt utrustning. Den viktigaste utrustningen är hjälmen. Hjälm för motocross finns i många butiker och på många webbplatser att beställa ifrån. Crosshjälmar är speciellt utformade för att skydda huvudet och halsen vid olyckor, samtidigt som det skall vara bekväma att bära och ha god ventilation. Det är också en god idé att investera i en hjälm som har avtagbart innerfoder och  kindkuddar som man kan tvätta så hjälmen kan hålla sig fräsch länge.

Olika sorters hjälmar ger olika skydd

Jag har hittat en sida på internet där man kan beställa ifrån, de har även fysiska butiker så man kan åka och prova ut rätt sorts hjälm som både ger ett fullgott skydd samtidigt som den är bekväm. Deras hjälmar är CE- godkända vilket innebär uppfyller säkerhetskraven. Det finns flera olika typer av hjälmar integralhjälmar är den säkraste och ger ett fullgott skydd vid olyckor. Sedan finns det öppningsbara MC hjälmar och till sist öppna MC- hjälmar som ger den största frihetskänslan. Dessa hjälmar ger inte samma skydd som integralhjälmen. Det är viktigt att tänka på är att man köper en hjälm som passar huvudformen och att man köper rätt storlek. Jag skulle rekommendera att man åker och provar ut en, sedan kan man beställa på nätet i framtiden.

Om olyckan är framme byt ut din hjälm

Om nu olyckan skulle vara framme så måste man byta ut sin hjälm och köpa en ny för det kan finnas skador som inte är synliga för blotta ögat. När hjälmen väl har råkat ut för en olycka är den obrukbar. Huvudet är ju vår viktigaste del att skydda så att investera i en bra bekväm hjälm är en billig livförsäkring.