Fyra saker du inte visste om Kävlinge

Kävlinge är en tätort i det vackra Skåne. Folkmängden på orten är omkring med 9 320 personer och den har stadigt växt sedan 1960-talet. I dagens blogginlägg ska jag dock inte tråka ut med tråkiga siffor och fakta – utan vi ska grotta oss i ”fyra saker du garanterat inte visste om Kävlinge”.

  1. Pendeltrafik till Malmö

Gillar du att bo nära Malmö? I sådant fall är Kävlinge en perfekt tätort att bosätta sig i, eftersom det är enkelt att pendla från Kävlinge till Malmö. Tåg- och bussförbindelser finns på orten. Med andra ord är orten perfekt för dig som älskar kombinationen av storstad och landsbygd.

  1. Gulliermo Molins började sin karriär i Kävlinge Gif

Känner du till Gulliermo Molins? Hur som helst är han en professionell fotbollsspelare som började sin karriär i den lokala fotbollsklubben Kävlinge Gif.

  1. Komediserien Starke man spelades in på orten

Gillar du komediserien? Gillar du speciellt serien ”Starke Man”? Då måste du besöka Kävlinge, eftersom serien spelades in på orten.

  1.  Det finns flertalet bra elektriker på orten

Om du vill bosätta dig på en ort flertalet bra elektriker så är Kävlinge en perfekt ort. Tätorten har med andra ord flertalet bra yrkesverksamma elektriker.

Hoppas du lärde dig något nytt genom att läsa denna artikel. Kävlinge är med andra ord en spännande ort att både bosätta sig på och besöka.